Op 29 juni 2016 opende de fietsbieb Zonnebeke feestelijk z’n deuren. In de fietsbieb kan je tegen een prijsje tweedehandse kinderfietsen ontlenen. Het project is een samenwerking tussen Beweging.net Zonnebeke en welzijnsschakel ’t Zunnetje.

Iedereen kan voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een (tweedehands) fiets ontlenen. Is het kind toe aan een grotere fiets of wil hij/zij een ander model? Dan mag je de ontleende fiets inwisselen voor een ander exemplaar uit de fietsbieb.

Je kunt een fiets lenen voor €20 fietsgeld en €20 waarborg per jaar. Wie echter een kinderfiets in goede staat aan de fietsbieb schenkt, is meteen een jaar gratis lid en hoeft enkel nog de waarborg te betalen. Die fiets wordt volledig in orde gebracht en krijgt een nieuw leven. Ook wie geen fietsje wenst te ontlenen, maar gewoon het project wil steunen kan fietsbieber worden door jaarlijks €10 biebgeld te betalen.

Vooraleer de fietsen uitgeleend worden, zorgen lokale vrijwilligers ervoor dat de fietsen op punt staan en zo nodig worden hersteld.

Mensen die interesse hebben om als vrijwilliger aan de slag te gaan, of die een kinderfiets staan hebben die ze graag aan de fietsbieb willen schenken kunnen contact opnemen met Christine Van Exem, zonnebeke@fietsbieb.be, 0485/ 97 47 11.

De fietsbieb is open elke 2e woensdag van de maand van 14u tot 17u. (Adres: Wervikstraat 2 8980 Beselare)